SAPANCA
Havalar güzelleşince Sapanca’ya doğru bir kaçamak yaptık ailece. Yemek için girdiğimiz bir mekanda hanımefendinin biri eşime dönüp "Size sarılabilir miyim?" dedi bir anda. Biz neden böyle bir şey söylediğini anlamaya çalışırken "Geldiğimizden beri ilk defa Türk bir aile gördük burada" diyerek  merakımızı gidermiş oldu kendisi. Mekandan ayrılana kadar bizde gördük ki tek tük Türk gruplar var, Araplar resmen Sapanca’ya akmış. Bizim gitmekten imtina ettiğimiz yerleri adamlar çoktan keşfetmiş ve hatta buralarda mülk sahibi olmuşlar. Turizm açısından iyi birşey elbette ki (Arapların sırtından para kazanacağız diye fiyatlar çok absürt olmasa daha da iyi olur tabi) fakat insanın kendi ülkesinde kendini yabancı gibi hissetmesi de bize özgü sanırım.

   Ülkemizde o kadar çok güzel yerler var ki insanın içini açan; doğası, tarihi, gezmeyle bitmez. Gezme için maddiyatta önemli tabi ki ama çok para harcamadan da gezilebileceğini biliyoruz. Öncelikle gezme ve tatil anlayışımızı değiştirmeliyiz bence. Tatil kendi memleketimize gitmekten ibaret olmamalı, farklı yerler görmeyi amaç edinmeliyiz. Yeni nesil bunun farkında gördüğüm kadarıyla. Turizmle ilgili kişi ve kurumlar da buna yönelik tanıtım yapsalar insanlarımız daha bir hevesle gezi planı yaparlar diye düşünüyorum. Burada düşük ve orta gelirli aileleride düşünerek 1 liralık içeceği 8-10 liraya satmamak gerekiyor en başta. Haklı olarak herkes kârını koymalı bunda hemfikiriz fakat insanları ahmak yerine koymaya da kimsenin hakkı yok bence. Son zamanlarda haberlerde gördüğümüz bir lahmacun bir ayranın 70 TL olması gibi...


12 yorum:

  1. heeey melabaaağ sen yeni misin. aramıza hoşgeldiin. gelirim yineee. bi de yana "arşiv" koysanaa. görüşürüüz hihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardı aslında ama tek satırlık olduğu için belli olmuyordu demekki, ben tşk ederim uyardığınız için:)

      Sil
  2. sapancada araplar çok ha gitmemiştim ne zamandır. biz türklerin kazıklama merakı işte. uyanıkız ya. avrupada yok böyle bir anlayış yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sapanca dışında özellikle Karadeniz sahil kesimindeki turizm alanlarında hep varlar. Turizm için iyi birşey tabi ama Arapları kazıklicaz diye bizim esnaf bize de kazık atıyor. Avrupa bu gibi konularda bizden çok ileride. Darısı bizimkilerin başına. Ha bu arada Araplar ülkemizi bayağı sevmişe benziyorlar, birçok yerde mülk sahibi olmuşlar, para bol nasılsa:)

      Sil
  3. Sapanca'ya çok eskiden gitmiştim, şimdi eminim ki çok değişmiştir. Araplar birçok yerde bizden daha fazlalar gibi geliyor bana da bazen. Turisti kazıklama huyumuzdan hiç vazgeçmeyeceğiz sanırım. Bize zarardan başka bir şey getirmiyor bu davranış ama anlayana tabii. Blogunuz hayırlı olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu gibi durumlarda küçük bir grubun yaptığı olumsuz şeyler bütün ülkeye mal edilebiliyor. İnş akıllanırız.
      Tşk ederim.

      Sil
  4. Uludağ'da da durumlar aynı. Türkler azınlık olmuş durumda. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaç kere Bursa ya geldim Uludağ a çıkmak bir nasip olmadı. Orada bildiğim kadarıyla mülk edinme yok Recep Bey, ama Sapanca adamların tapulu malı olmuş resmen

      Sil
    2. Haklısınız burada mülk edinme yok Gökhan Bey.

      Sil

Tema resimleri epicurean tarafından tasarlanmıştır