YİNE KIZ:)

Dün bizim için heyecanlı bir gündü. Ailemizin yeni üyesinin cinsiyetini öğrenmek için doktor kontrolümüz vardı. Evlilikte beşinci yılımızı doldurduk ve jet hızıyla beş kişilik bir aile olacağız inşallah. Bazen düşündükçe şaka gibi geliyor ama bu da Allah’ın takdiri. Daha önce “Evlilik Üzerine” adlı yazımda “Bir tavsiye olarak da çocuklarınız arasında en az 3 yaş fark olması hem onların gelişimi hem de annenin rahat bir şekilde çocuklarına bakabilmesine imkan verecektir.” diye yazmıştım ama bu öyle ayarlanabilen birşey değil bunu da öğrendim. Ne kadar korunursan korun, ne kadar plan yaparsan yap herşey Allah’ın takdiri.

İlk kızımız bizi biraz bekletti, hatta bizdemi birşey var deyip doktor kontrolüne gitmeye başlamıştık bile. Sonra ikimizde de herhangi bir sorun olmadığını öğrendik ve bir süre sonra güzel haberi aldık. Kızımız doğduktan kısa bir süre sonra istenmeyen olaylar yaşadık. Hayatımız bir anda alt üst oldu ve çok zor günler geçirdik. Hem bu zor günleri atlatma adına moral olması için hem de ilk çocuğumuz biraz geç oldu bunda da aynı şeyi yaşamamak için ikinci çocuğumuzun olmasını istedik, o da ablasından hızlı çıktı:) İlki henüz bir yaşını dolduralı çok olmamıştı ki ikincinin haberini aldık. İkinci prensesimizi de sağlıklı şekilde kucağımıza aldık, ablasıyla arasında tam iki yaş var.

Bizim için özellikle eşim için zor günler başlamıştı. Yapacak birşey yoktu, artık hayatımızı komple onlar üzerine ayarlıyorduk ki korunduğumuz halde, ikinci prenses daha 9 aylıkken yani 3 ay önce sürpriz bir haberle 3 üncü çocuğumuzun olacağını söylüyordu eşim telefonda. Eşim ağlamaktan kendinden geçmiş vaziyette ben ise tam bir şok halinde duyduğum haberi algılamaya çalışıyordum. Bizim için daha da zor günler kapıdaydı.

Neyse ki ilk şoku hemen atlatıp normale dönmemiz uzun sürmedi. Özellikle eşim 3 küçük çocuğa aynı anda bakabilme fikrine iyice alıştırdı kendini. Hem bunda dövünecek birşey yoktu, herşey Allah’tan. Özellikle çocuk sahibi olamayan insanların hikayelerini duydukça ne kadar şükretsek az. Bizi zorlayacak tek şey yaşlarının birbirlerine çok yakın olması. Bu da onlarla yeterince ilgilenememek demek. Napalım elimizden geldiği kadar artık, zor olsada onlar için en iyisini yapmak bizim görevimiz.

İki prensesten sonra üçüncü çocuğumuzun cinsiyeti üzerine eşim sıkça “Ne hissediyorsun?” diye sorsa da benim net bir tahminim yoktu açıkçası. Ama eşim de bende iki kızdan sonra bir erkek evladımızın olmasını, o duyguyu da yaşamayı istiyorduk. Tabi ki ilk önceliğimiz sağlıklı sıhhatli olması yönünde idi.

Vee eşim muayeneden çıktı ve bebeğimizin kız olduğu haberini verdi. Olsun, tabi ki üzülmedik, bebeğimiz sağlıklı olsun bize yeter. Hem kız çocuğunun yeri hep ayrı, özellikle babalar için. Vay be, kısa sürede 3 kız babası olacağım ne mutlu bana. Artık sırtım yere gelmez:) Bu arada çevredeki insanların ağzı torba değil, çocuk olmaz insanlarda kusur ararlar, kız olur sanki erkek derdine düşmüşüz gibi üzülmeyin gibi laflar ederler. O yüzden çok takmamak lazım.

Sıra artık isim bulma telaşında. Neyse ki daha vaktimiz var. Hadi bakalım isimsiz prenses, sabırsızlıkla bekleniyorsunuz:))

Başlığa gelince; akşam otururken bir yandan da bloğa bakıyordum. Eşim, “Yeni yazı yok mu, bayağıdır yazmıyorsun” dedi. Ben de, “Bu sefer sen bir yazı hazırla, onu yayınlayayım” dedim. O da, “Yaz, Yine Kız” deyince beraber gülmemiz ve benim bu yazıyı hazırlamaya başlamam bir oldu.

62 yorum:

  1. Ne mutlu size. Kızlarınızla güzel günleriniz olsun.

    YanıtlaSil
  2. Yine Kız başlığını görünce alttan 3.paragrafta yazdıklarınızın aynısını söyleyecektim. Kızlar evlendiğinde üç tane de oğlunuz olacak, diye ek yapıp gideyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orasını hiç düşünmemiştim, neyse daha erken:) teşekkürler

      Sil
  3. Allah mutluluğunu daim etsin. Babalar kızalarının kahramanlarıdır. birde bu yönden bakmak gerekir. Kahraman olamak o kadar kolay birşey değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim ki biraz kolay oldu sanki:)) Teşekkürler iyi dilekleriniz için

      Sil
  4. heey ne güzel bi haber! kızlar iyidir.:) maşallah, güzel günleriniz olsun birlikte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek temennimiz hayırlı birer evlat olmaları, teşekkürler iyi dilekleriniz için:)

      Sil
  5. Mutluluk dilerim kızlarınıza (; Yeni prensese de ((: Ve de size deee (:

    YanıtlaSil
  6. İnş dediğiniz gibi olur biz elimizden geleni yapıcaz, teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Fotoğraf...nasıl güzeller cıvıl cıvıl maşallah :)
    Sağlıkla gelsin üçüncüde inşallah, çok güzel haber, yeni bir can,nefes :)
    Biz de 3 kız, bir erkek çocuklu aileyiz, iki ablam...iyiki varlar, öyle güzel ki paylaşmak, dertleşmek :)Sizinkiler de bunu yaşayacaklar inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşimde tek kız hep dert yanar kız kardeşinin olmamasından siz şanslıymışsınız:)
      Teşekkürler iyi dilekleriniz için

      Sil
  8. Tebrik ederim, sağlıkla 3. prensesi de kucağınıza alın inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için:)

      Sil
  9. Öncellikle sağlıklı sıhhatli olsun gözünüz aydın olsun mutluluğunuz ise daim olsun saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için:)

      Sil
  10. Ne güzel,fotoğraftakilerin yanaklarını sıkasım geldi.Allah anneli ve babalı büyütsün.Çok şanslısınız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok şanslıyım muhteşem bir eşe ve birbirinden tatlı çocuklara sahibim Rabbime ne kadar şükretsem az:) Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için Allah isteyen herkese nasip etsin inş.

      Sil
  11. Ne güzel bir haber bu :) tebrikler ailenizle beraber çok mutlu olun insallah:)

    YanıtlaSil
  12. kutluyorum ben de üç çiçek ne tatlı :)

    YanıtlaSil
  13. Bizde var bir erkek. İkincisi yolda ve birkaç ay sonra öğreniriz cinsiyetini. O da erkek olursa ilkine ilkini, yeni gelecek olana da sonuncuyu alırım ben gelin olarak ama ortancaya yapacak bir şey yok. :)

    Maşallah diyelim. Allah nazarlardan korusun. Anne ve bebek burnu bile kanamadan geçirir bu dönemi umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarınız ne iş yapacak, evi arabaları olacak mı, yazlıkları olacak mı, he bir de benim mülakatım var onu da es geçmeyelim:)))

      Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, siz de hayırlısı ile sağ salim kucağınıza alırsınız inş. Rabbim isteyen tüm ailelere bu duyguyu nasip etsin

      Sil
  14. "Kim ki üç tane kız çocuğu yetiştirir, güzel terbiye eder, evlendirir ve onlara iyilikte bulunursa, o kişi için cennet vardır." (Ebu Davud, Edep, 120, 121)

    Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Diğer bıdıklarınızla ve yeni üyenizle çok neşeli çok mutlu bir hayatınız olsun. zaten üç tane kız olan evin neşesi eksik olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnş vatanına milletine ve insanlığa faydalı birer evlat olurlar, biz elimizden geleni yapıcaz onlar için gerisi Allah'ın takdiri. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

      Sil
  15. Ne güzel..Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...Kızlar ve babaları özeldir. Çok şanslısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok şanslıyım:)
      Teşekkürler iyi dilekleriniz için

      Sil
  16. ha haaaaa çok tatlı çok maşallah maşallah ailenizeee sonda çok güldüüm üç kızkardeş ne güzeeeel olacaaak ne tatlı olcaklar büyüyünce deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısı bakalım cadı bişey olmasınlar da:)

      Sil
  17. Kadın bedeninin kendini yenilemesi yaklaşık 5 yıl alıyor o yüzden çocuklar arasında 5 yaş olması gerekiyor aslında. Ama sizinkiler böyle nasipmiş birlikte bir anda büyüyecekler. Umarım kaderleri güzel olur, tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşey planlanan gibi olmuyor maalesef:) Teşekkürler iyi dilekleriniz için

      Sil
  18. Allah analı babalı büyütsün 🙂

    YanıtlaSil
  19. Aile olmak ikiyken bir olmak ve çoğalmak ne kadar güzel bir duygu. Allah'ım cümlesine böyle güzellikleri nasip etsin inşallah. Anne baba olmak, bu ülke için hayırlı evlatlar yetiştirmek, onların gelişimini görmek, okuyup büyütmek, bir anne ve babanın en büyük hayalidir. Rabbim sizlere de evlatlarınızla birlikte sağlık, mutluluk içinde sevgi dolu bir ortamda büyütmeyi ve üçüncü evladınızı da eşinizi Allah kurtarsın deyip sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim. Güle güle büyütün çocuklarınızı. Mutluluğunuz daim olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel dileklerde bulunmuşsunuz ki çok teşekkür ederim, Rabbim isteyen herkese bu duyguları yaşatsın

      Sil
  20. Allah, analı, babalı büyütmek nasip etsin inşallah... :)

    YanıtlaSil
  21. heeey nasıl gidiyooooo ev haliiii eğlenceli miiii :) neşelidir herhalde ve yoğun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle herşey mevcut bizde:)) Bir yandan bıcırlar diğer yandan kontroller. neyseki Allah'a şükür herşey yolunda, teşekkürler:)

      Sil
  22. Ne tatlı bir fotoğraf, kutlarım ve sonu çok güzeldi yazının huzurunuz mutluluğunuz daim olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah herkese mutlu huzurlu bir yuva kurmayı nasip etsin. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için:)

      Sil
  23. Kutluyorum, sağlıkla doğsun, analı babalı büyüsün inşallah :)
    Büyüyünce ne güzel bağları olur üç kız kardeşin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli bir yaşa gelinceye kadar evde curcunanın eksik olmayacağı kesin, 2 numara şimdiden ablasına saldırıyı 3 üncü de gelince şenlik var:)
      Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

      Sil
  24. Hayırlı ömürler dilerim evlatlarınıza... Onların sevgisi size herşeye yetmebilme gücü verecektir mutlaka. Mutluluğunuz sonsuz olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  25. Ne pozitif bir fotoğraf:)
    Tebrik ederim sizleri
    Çocuk sahibi olmak çok özel çok güzel bir şey
    Hayırlısıyla kucağınıza almak nasip olur inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların varlığı bizim için motive kaynağı:)
      Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

      Sil
  26. Öncelikle tebrik ederim her ikinizi de. Sağlıkla dünyaya gelsin kızınız. Ve kolaylıklar. Zor iş çocuk yetiştirmek. Hele ki üçü de böyle daha anne kuzusu içen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zor olacak onlar içinde bizim içinde ama onlar için elimizden gelenin en iyisini yapmak bizim görevimiz. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

      Sil
  27. Güzel haber, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

    YanıtlaSil
  28. Ayyy ne güzel Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin inşallah. Hayatta bazen planlar tutmaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Napalım bizde hayatın bize getirdiklerine ayak uydurucaz:)
      Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

      Sil
  29. Ama kızlar çok güzel💕
    Sağlıkla kucağınıza alın inşaAllah

    YanıtlaSil
  30. İki kızım var. Dünya tatlısı. Biz kız babaları çok şanslıyız Gökhan bey. Hele ailenizin yeni üyesi olacak miniğin de kız olması dondurmalı kadayıf olmuş. Allah analı babalı büyütsün. Allah onların karşılarına iyi insanlar çıkarsın. Gerisi kolay, zımba gibi zekaları var. Her işin üstesinden gelecekler EvvelAllah..
    Şimdiden kutlarım sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, sizin de dediğiniz gibi yeni nesil çok farklı, imkanlar çok bu yüzden çok çabuk kapıyorlar.
      Ve kızlar, bizim SSK lar bayağı bi sağlam desenize:))
      İnşallah kaderleri de güzel olur bütün yavrularımızın

      Sil
  31. Sağlıkla gelsin üçüncü prenses önemli olan sağlık ve mutluluk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim de tek isteğimiz bu, teşekkür ederim iyi dilekleriniz için:)

      Sil

Tema resimleri epicurean tarafından tasarlanmıştır